Boodschap week 1: DAS en MOED

Gepubliceerd op 10 januari 2023 om 11:27

DAS brengt MOED om alles aan te kijken en niets uit de weg te gaan…

Toen ik vandaag afstemde op het grotere geheel, de kaarten schudde en vroeg welk dier ons deze week wil helpen met zijn kracht, kwam Das tevoorschijn.

Das is het toonbeeld van eenheid: zwart en wit sieren zijn vacht en gaan naadloos in elkaar over. Das eert zijn zwart en zijn wit en kent er gelijke waarde aan toe.

Tijdens mijn ontmoeting met Das, hadden we het hierover:

‘Die dualiteit waar de mensheid zichzelf in vastzet, is er feitelijk niet,’ zegt Das. ‘Maar hoe komt het dan dat ik die dualiteit wel ervaar?’ vraag ik. Das is even stil. ‘Dat heeft te maken met het feit dat de mensheid zich een bepaalde bril heeft laten aanmeten. Door die bril wordt alles ingedeeld in zwart versus wit. Het zwarte mag er niet zijn, alleen het witte. Terwijl je door het zwarte aan te kijken, een beweging kunt maken naar het witte. Ieder mens heeft beide kanten in zich, die elkaar als het ware de hand willen schudden. Vrienden willen zijn. Zonder het een, kan het ander er niet zijn. Ze hebben elkaar nodig om in een voortdurende beweging tot de essentie te komen.’ ‘Dat doet me denken aan het yin-yang teken,’ zeg ik.‘Precies,’ zegt Das verheugd. ‘Dat is inderdaad een prachtig teken om hier symbool voor te staan. De oneindigheid van de cirkel, met daarbinnen het zwarte en witte in een continue stromende ontmoeting met elkaar.’ (Fragment uit ‘Wijsheid uit het dierenrijk | boek en kaartenset)

Ik wens je een mooie week, waarin je de moed hebt om niets weg te stoppen, het juist uitnodigt om er te mogen zijn, zodat het niet langer als een schaduw op je drukt, maar in jouw licht een plaatsje krijgt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.