Boodschap week 7: ZEEHOND en VERWONDERING

Gepubliceerd op 13 februari 2023 om 09:33

Oog hebben voor de wonderen van het leven, dat is wat Zeehond je mee wil geven.

Zeehond laat je weten dat er altijd wonderen ‘verstopt’ zitten in je leven. Eigenlijk zijn ze niet verstopt, maar dat lijkt zo omdat we er in de waan van alledag gemakkelijk aan voorbijgaan. Een wonder is er in allerlei vormen en als je het met al je zintuigen ontvangt, zal het je hart verwarmen. Een gevoel van dankbaarheid vult je lijf en maakt dat je energiepijl stijgt.

Toen ik Zeehond ontmoette, zei hij er het volgende over:

‘Soms zijn wonderen dichterbij dan je denkt. Jezelf openstellen voor het moment, maakt dat verwondering mogelijk is. Als je met een open houding en kwetsbaar in het leven durft te staan, kunnen dingen je raken. Je als het ware aantikken, net zoals wij ons spel speelden. Je wordt aangeraakt en uitgenodigd om te ervaren wat het met je doet.

Als je al je zintuigen de mogelijkheid geeft om hun werk te doen, krijgt het moment de intensiteit die het je wil brengen. Dan kan het je raken in je hart en heb je het in zijn totaliteit beleefd. Beleven is zijn met wat er is, wat maakt dat je voelt dat je leeft. Het brengt je bij de verwondering, bij dat sprankje wat niet te bevatten is.’

(Fragment uit: ‘Wijsheid uit het dierenrijk | boek en kaartenset | te bestellen in mijn webshop)

 

Als je Zeehond in de ogen kijkt, dan lees je daarin dat je met het blote oog meer kunt zien dan je denkt. Ontbloot van verwachtingen brengt het je bij verwondering.

Ik wens je een mooie week toe, waarin je elk moment de kans geeft om zich als een wonder aan je te openbaren.

 

Marloes

 

p.s. Bijna alle krachtstenen uit het kaartendeck zijn al bij een eigenaar. Maar Zeehond (zie foto) is hier nog en laat de magie zijn werk doen... benieuwd bij wie hij straks zijn thuis vindt. Misschien bij jou?  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.