Totemdier Spin: een web vol mogelijkheden...

Gepubliceerd op 16 november 2018 om 13:52

Creëer net als een spin, je eigen web van geluk...

 

Heb je er weleens bij stil gestaan dat de wereld een web van energie is? En dat wij als mens invloed hebben op dit web vol energie en daarmee onze levenservaringen kunnen sturen?

 

Onze gevoelens, gedachten en uitingen bestaan uit energie. Positieve energie, bijvoorbeeld in de vorm van dankbaarheid, complimenten of zorgzaamheid. Of negatieve energie, bijvoorbeeld in de vorm van jaloezie, oordelen of roddelen. Als wij deze energie de wereld in sturen, brengen wij een trilling in het web teweeg die ook weer bij ons terug komt. Positief uitgezonden energie leidt tot meer levenskracht, terwijl negatief uitgezonden energie ons juist levenskracht kost. Wij creëren zodoende een werkelijkheid die ons een gevoel geeft te leven of te overleven. Welke werkelijkheid kies jij?

 

Vaak zijn we er ons niet van bewust dat wij bepaalde overtuigingen hebben, die gevormd zijn op basis van ervaringen uit het verleden. Deze overtuigingen zorgen ervoor dat we sneller geneigd zijn te oordelen, omdat wij menen dat wij gelijk hebben. Maar waar brengt dit ons? Eerder bij stilstand, dan bij groei. Want de negatieve energie die we hiermee oproepen, blijft in een kringetje draaien en levert ons geen nieuwe positieve levenservaringen op. Het zet ons letterlijk vast.

Openstaan voor nieuwe ideeën en mogelijkheden werkt bevrijdend. We maken ruimte, waardoor er meer levensenergie kan gaan stromen. Deze energie zet ons in onze kracht. We zijn in staat nieuwe ervaringen te omarmen en kunnen verder groeien op ons levenspad.

 

Om voluit te kunnen leven is het daarom belangrijk om met elke ervaring die we opdoen, ons perspectief te verruimen. Stapje voor stapje. Dit ruimere perspectief zorgt ervoor dat de druk van het ‘moeten’ afneemt en we het leven gaan zien als ‘ont-moeten’. Een ontmoeting met onszelf, waardoor we kunnen groeien als mens.

 

 

Spin in web van geluk.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.