TOTEMDIER HOUT-4 JAAR: ROODBORSTJE

Gepubliceerd op 25 januari 2023 om 14:50

Roodborstje kijkt me met haar grote ogen aan. Daar spreekt vreugde uit, nu zij mijn blik heeft weten te vangen. Ze is blij dat ik aandacht heb geschonken aan haar tikkende geluid en dat haar rode borstje niet onopgemerkt is gebleven.

Als gebiologeerd blijf ik naar Roodborstje kijken en voel hoe er een soort van kinderlijke blijheid in me omhoog borrelt. Ik besef dat het zien van dit kleine eigenzinnige vogeltje iets in mij teweegbrengt. Het is alsof er een vonkje in mijn hart ontspringt en me heel bewust maakt van dit moment.

‘Wat moet je van ’t hart?’ vraagt Roodborstje. ‘Wat wil er gevoeld worden?’

 

Deze krachtstenen zijn te koop in mijn webshop

Ik leg mijn hand op mijn hart en brengt mijn aandacht heel bewust naar binnen. Door de warmte van mijn hand krijgt het vonkje de energie om een vuurtje te worden. Het is nog klein, maar zal weldra groter worden als het gevoed wordt met liefde.

‘Voel je wat het vuurtje in je losmaakt?’ vraag Roodborstje. ‘Jouw hart heeft verbinding met je ziel en deze zielsconnectie geeft richting aan creatie. Creatie, die van binnenuit haar weg vindt naar buiten. Dit kan van alles zijn: een lach, een traan, een oerkreet, een dans… Het hoeft niet in de vorm, het krijgt als vanzelf haar vorm. Je mag het laten ontstaan en zien waar het je brengt. Als je vanuit je hart creëert, dan groei je in verbinding met jezelf. Gestaag word je de oude wijze boom, die diep wortelt en ver uitreikt en volledig in zijn licht staat.’

Ik zie het beeld van een grote boom voor me, met wortels tot in de kern van Moeder Aarde en een kruin die de hemel raakt. Ik besef dat ik de tijd mag nemen om met mijn hart te spreken, om te voelen en te weten. Zodat ik geleidelijk aan, net zoals de boom, mijn unieke vorm krijg en vanuit een stabiele basis kan uitreiken naar anderen.

Roodborstje lijkt te voelen wat er in me omgaat. Ze zegt: ‘Dit jaar staat verbinden centraal, vanuit ons hart naar de harten van anderen. Het hart is integer en brengt ons bij vrede. Als we allen ons hart volgen, worden er magische verbindingen gelegd die recht doen aan ieders groei en zorgen voor een gevoel van samen in plaats van alleen.’

(Boodschap over 'verbinding' van Roodborstje voor het Hout-4 jaar (Nine Star Ki-astrologie))

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.