Boodschap week 5: WOLF en LEIDERSCHAP

Gepubliceerd op 30 januari 2023 om 09:31

Lijden versus leiden. We lijden soms, omdat het donker is en het licht (nog) niet zichtbaar en voelbaar is in onszelf of bij anderen. Een beetje licht doet wonderen.  Licht schenkt moed en vertrouwen om te blijven staan en te blijven gaan…hoe moeilijk en zwaar het ook is.

Wolf helpt je om een sprankje licht te ontwaren en te ervaren. Door je op dit licht te richten, groeit het met de liefdevolle aandacht die je het geeft. Het wordt een vlammetje en uiteindelijk een vuurtje, waardoor alles letterlijk en figuurlijk lichter wordt. Als jij je laat leiden door het licht, wordt je door het donker heen geleid en ben je tegelijkertijd een lichtend voorbeeld voor anderen.

Tijdens mijn ontmoeting met Wolf, vertelde hij me over de kracht van het licht.

 

‘Licht is er in allerlei vormen, zegt Wolf. Het verschilt niet in oorsprong, wel in kracht. De essentie van licht is dat het verlicht. Het werpt een blik op iets wat gezien mag worden, in- of uitwendig. Zo ook het licht in een ander. Ook al is dat licht nog heel zwak, het mag aangewakkerd worden. Zodanig, dat het in zijn oorsprong wordt geraakt en aan kracht wint. Toen jouw licht op mijn licht reageerde, verlichtte het een stukje nieuwsgierigheid en moed. Iets wat al in jou aanwezig was en nu werd versterkt. Zodanig, dat je het vertrouwen vond om met mij op pad te gaan.’

‘Dus eigenlijk zijn we allemaal één grote reactie van licht,’ zeg ik bedachtzaam.

Wolf knikt bevestigend. ‘We zijn allemaal lichtwerkers. We mogen ons er van bewust zijn dat ieder levend wezen licht in zich draagt, dat aangewakkerd kan worden. Als we elkaar helpen verlichten, verworden we samen tot één grote vlam. Een vlam die niet alleen licht geeft, maar ook omarmt en verwarmt.’

(Fragment uit ‘Wijsheid uit het dierenrijk | boek en kaartenset | te bestellen in mijn webshop

 

Weet dat je een beroep mag doen op de kracht van Wolf. Hij loopt graag met je mee op jouw pad, om het te helpen verlichten op welke manier dan ook.

 

Marloes

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.